Jedna prijava mesečno zbog pravljenja deponija oko kontejnera

13:09:00 07.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Komunalna inspekcija i komunalna milicija u Novom Sadu su od početka godine izdale deset prekršajnih naloga zbog nepropisnog odlaganja kućnog i drugog smeća, odnosno pisali su u proseku jednu kaznu mesečno. Prekršiocima su izrečene novčane kazne od 25.000 dinara, a istovremeno je izrečeno više desetina upozorenja, pišu Večernje novosti.

Jedna prijava mesečno zbog pravljenja deponija oko kontejnera


Komunalni inspektori su od početka godine napisali i 1.117 naloga JKP „Čistoća“ da ukloni otpad koji su nesavesni građani bacili pored kontejnera.

- Delovi grada gde su komunalni inspektori i milicioneri u najvećoj meri zatekli građane da bacaju smeće van kanti i kontejnera su Liman, Podbara, Detelinara, Telep, Salajka, Klisa, uže jezgro grada i Petrovaradin - navode u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

Jedna prijava mesečno zbog pravljenja deponija oko kontejnera


Ističu da je od početka godine napravljen i značajan pomak kada je reč o uklanjanju velikih deponija kabastog i drugog otpada. Desetak većih deponija koje su se nalazile na privatnim parcelama su očišćene.

- Savetodavnim posetama i uz insistiranje, vlasnici tih parcela su uklonili otpad i postavljanjem fizičkih barijera po obodu parcele onemogućili ponovo stvaranje deponije - kažu u inspekciji.

Jedna prijava mesečno zbog pravljenja deponija oko kontejnera


Kako je najavljeno, u narednom periodu komunalci će nastaviti pojačanu kontrolu i nadzor odlaganja komunalnog i drugog otpada.


Izvor: Večernje novosti

foto: JKP "Čistoća"


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
18°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?