Jednodnevni planinarski izazov dug 34 kilometra

13:08:00 31.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Jednodnevna planinarska akcija, iz serijala Planinarski izazov - Kobila, Vrata raja i Gradac, koju organizuje Planinarsko društvo "Naftaš", biće održana u subotu, 3. septembra.

Jednodnevni planinarski izazov dug 34 kilometra

Ruta će biti Popovica - Jegerova bašta - Kraljeva stolica - Kučurina - Vrdnik - Manastir Jazak - Tatarica - Kosmatica - Brankovac - Kobila - Vrata raja - Gradac - Zmajevac - Kamenar - Stari Ledinci. Dužina staze 34 kilometra, sa oko 1356 metara uspona i 1471 metara silaska.

Polazak je u 6.25 sati, redovnom autobuskom linijom broj 74 za Popovicu, a izlazak iz autobusa je na poslednjoj stanici. Autobus kreće sa stajališta ispred železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom iz Starih Ledinaca po završetku akcije.

"Za ovu šetnju potrebne su dobre cipele, štapovi i odlična kondicija. Potrebno je poneti od dva do tri litra vode, hranu i prigodnu odeću. Učesnici se spuštaju pored Dumbovačkog vodopada korišćenjem postojećih stepenica i užeta, a akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare", napominju u "Naftašu".

Vodič će biti Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije putem telefona 064/842-3054.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?