Jednokratna novčana pomoć za penzionere sa najnižim primanjima i korisnicima socijalne pomoći

12:05:00 30.05.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Grad je počeo isplatu pomoći za najugroženije kategorije Novosađana.

Jednokratna novčana pomoć za penzionere sa najnižim primanjima i korisnicima socijalne pomoći


Kako je saopšteno, novčanu pomoć u iznosu od 20.000 dinara dobiće 6.165 korisnika penzije sa teritorije Novog Sada čiji iznos primanja ne prelazi 24.987,67 dinara.

Pomoć od 5.000 dinara dobiće 1.661 korisnika socijalne pomoći, 1.751 roditelj, odnosno staratelj dece sa poteškoćama u razvoju koja pohađaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika.

Takođe, tu pomoć dobiće i 363 korisnika dnevnih boravaka i servisa za podršku odraslim i starijim osobama sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama koje realizuje Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika, 212 hranitelja dece koja imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, a koja se nalaze u hraniteljskim porodicama i za 48 korisnika usluga Dnevnog boravka za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju u Domu „Veternik“ i servisa za podršku koje pruža Dom „Veternik“.

Navedena novčana pomoć planirana je u budžetu Grada za 2024. godinu i odnosi se isključivo na korisnike koji imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, a oni ta sredstva od juče mogu da podignu na svim šalterima pošte, kao i u banci „Poštanska štedionica“, uz važeću ličnu kartu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?