JGSP umesto osam novih autobusa kupuje 21

17:04:00 05.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad” nedavno je završilo tender za osam novih midi-autobusa (srednje veličine) s pogonom na komprimovani prirodan gas (CNG), odnosno metan. Sada su raspisali novu javnu nabavku, koja je otvorena do 10. maja, a putem koje traže najnižu ponudu za kupovinu još 13 novih solo niskopodnih autobusa za gradski saobraćaj s ugrađenim motorima s pogonom na CNG, piše Dnevnik.

JGSP umesto osam novih autobusa kupuje 21


To znači da bi Novosađani do kraja godine trebalo da se, umesto u osam, voze u 21 novom autobusu.

Po njihovom zahtevu, novi autobusi treba da imaju minimum 30 mesta za sedenje, odnosno minimum 28 putničkih, jedno za smeštaj kolica za osobe s invaliditetom i jedno vozačko mesto. Tu treba da bude uključen i „jednoiposed” – mesto za majku i dete u prednjem delu autobusa. Autobusi treba da budu takvog kapaciteta da mogu da prime do 90 putnika. Interesantno je da se zahteva da vozila imaju ugrađen WiFi bežični internet uz mogućnost povezivanja na mrežu za najmanje 30 putnika istovremeno.

Novi autobusi treba da budu opremljeni i video-nadzorom, koji bi neprekidno snimao unutrašnjost vozila i kompletnog prostora za vozače i njihova lica, putničkog dela prostora i deo oko svih vrata, prostor ispred vozila, te ulaz i izlaz. Osim toga, trebalo bi da snimaju i zvuk u prostoru vozačke kabine.

Inače, JGSP je od Grada dobio dodatnih 350 miliona dinara za nabavku novih autobusa, a to je odlučeno na nedavnoj sednici Skupštine grada. Ta investicija je ocenjena kao „krajnje opravdana”, budući da je prosečna starost voznog parka JGSP veća od 13 godina, a karoserija više od devet. Vozni park JGSP-a trenutno broji 267 vozila. Među njima je 191 solo autobus, 71 zglobni i pet mini-buseva.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?