JKP „Čistoća“ kupuje nove kontejnere i kante za smeće

13:02:00 03.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Javno komunalno preduzeće „Čistoća” kupuje 43 nova podzemna kontejnere, za čiju je nabavku i ugradnju namenjeno oko 25 miliona dinara, bez PDV-a, dok će rezervni delovi za popravku starih, kako je procenjeno, koštati 20 miliona. Osim toga, raspisani su i tenderi za nabavku klasičnih zelenih kontejnera i plastičnih kanti za smeće, koji će, u zavisnosti od potrebe, biti isporučivani tokom godine, a koštaće po osam miliona dinara.

JKP „Čistoća“ kupuje nove kontejnere i kante za smeće


"Dnevnik" navodi da u tenderskoj dokumentaciji nije precizirano gde će podzemni kontejneri biti postavljeni, već samo da će to biti rađeno sukcesivno, po potrebi naručioca. Novac za tu nabavku obezbeđen iz gradske kase, a kupovinu 13 različitih vrsta rezervnih delova finansira samo komunalno preduzeće. Osim podzemnih kontejnera, gradsko preduzeće nabavlja i 420 standardnih zelenih, zapremine 1.100 litara, kao i 3.700 plastičnih kanti od 120 litara, koje za odlaganje smeća najčešće korioste stanari porodičnih kuća, u delovima grada poput Telepa, Klise, Adica...

Ponude na tendere za nabavku podzemnih kontejnera i rezervnih delova dostavljaju se do 22. februara, dok se za kontejnere i kante podnose dve nedelje ranije, do 8. februara.



Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?