JKP „Gradsko zelenilo“ priprema 125 hiljada komada cveća za jesenju sadnju

19:10:00 03.10.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Krajem oktobra Novi Sad će biti ukrašen sa 125.046 komada jesenjeg cveća, koje će ulepšavati grad sve do proleća.

JKP „Gradsko zelenilo“ priprema 125 hiljada komada cveća za jesenju sadnju


Sadnice se pripremaju u plasteniku JKP „Gradsko zelenilo“, a biće posađeno 35.132 komada bele rade, 39.677 komada viole i 50.237 lala, narcisa i zumbula.

U centru grada je već počelo skidanje žardinjera s letnjim cvećem i njihova priprema za jesenju sadnju, a u narednim nedeljama biće nastavljena priprema cvetnih gredica i na drugim lokacijama.

JKP „Gradsko zelenilo“ priprema 125 hiljada komada cveća za jesenju sadnju

Pored centra grada i svih gradskih parkova novo cveće biće posađeno na Petrovaradinskoj tvrđavi, keju, kod mosta Duga, okretnici kod Štranda, Staničnom trgu, duž Bulevara Mihajla Pupina, gradskim trgovima, kvartovskim cvetnim gredicama i trgovima, i mnogim drugim lokacijama.

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Vanja Božić ističe da je izuzetno važno kontinuirano unapređenje, očuvanje i uređenje zelenila.

- Jesen je period kada se posebna pažnja posvećuje uređenju javnih površina sadnjom novog cveća, ali i novog drveća. Osim što doprinosi vizuelnom unapređenju gradskog ambijenta, sadnja cveća doprinosi očuvanju životne sredine i dobrobiti građana. Pored toga, Novi Sad je snažan turistički centar, i sadnja jesenjeg cveća na gradskim trgovima, parkovima i drugim zelenim površinama je od izuzetne važnosti za unapređenje estetskog doživljaja našeg grada. Krajem jeseni, u skladu s vremenskim Božić.


Foto: JKP Gradsko zelenilo


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1012.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Ned 8° - 24° Pretežno sunčano
Pon 9° - 22° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?