Još dve stanice za besplatnu popravku bicikala

11:07:00 20.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Građani koji voze bicikle su nakon dvogodišnje pauze dobili još dve javne stanice za besplatnu popravku svojih dvotočkaša. Uz postojeću na Ribljoj pijaci, dve nove su postavljene ispred marketa Univerexport Alba (Futoški put) i Univerexport 021 (Sentandrejski put).

Još dve stanice za besplatnu popravku bicikala
Stanica za popravku bicikala, Foto: UG NSBI

Cilj ovih stanica je da se pokriju biciklističke rute u različitim delovima grada, ali i da se iskoriste lokacije na kojima postoji fizičko obezbeđenje. Stanice sa nosačem na koje se mogu podizati bicikli poseduju različit alat za osnovne popravke (različite ključeve, uključujući i imbuse, montirače guma, šrafcigere i slično).

U Novosadskoj biciklističkoj inicijativi kažu da se uz postojeći alat, do kraja jula očekuje postavljanje i pumpi za vazduh sa kojima se mogu pumpati gume sa klasičnim, automobilskim i "presta" ventilima bez dodatnih adaptera. Do tada su biciklistima na raspolaganju kompresori sa vazduhom na obližnjim benzinskim pumpama.

Još dve stanice za besplatnu popravku bicikala
Izrada stanice, foto: NSBI

- Stanice su pravili su mladi volonteri i volonterke uz nadzor i saradnju sa mentorima početkom 2014. godine u okviru projekta "Ciklokrp" koji je finansirala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada - Kancelarija za mlade. Uprkos kašnjenju, postavljanje ovih stanica potvrđuje da je Novi Sad biciklistički grad i trenutno je jedini grad u Srbiji koji ih poseduje - poručuju u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi.

Prva stanica za javnu popravku bicikala postavljena je na Ribljoj pijaci 2013. godine i za dve godine korišćenja nije pretrpela značajnija oštećenja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?