Još dvoje preminulo od koronavirusa u Novom Sadu, od danas testiranje na antitela

16:06:00 08.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Dva pacijenta obolela od koronavirusa, koji su se nalazili na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, preminula su tokom vikenda. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je novinarima da je od posledica infekcije covidom-19 preminuo muškarac koji je u KCV prebačen iz Doma za penzionere i stara lica u Petrovaradinu „Mass green house“. Kako piše 021.rs, drugi preminuli pacijent je iz Subotice i on je nekoliko nedelja, kao teži slučaj, bio hospitalizovan u Kliničkom centru Vojvodine.

Još dvoje preminulo od koronavirusa u Novom Sadu, od danas testiranje na antitela


Od početka epidemije virusa korona u Srbiji preminule su 24 osobe koje su od virusa korona lečene u KCV-u, dok je Vučević danas rekao da je preminuli korisnik doma iz Petrovaradina deseti Novosađanin koji je preminuo od virusa korona.

U međuvremenu nije bilo novozaraženih među korisnicima i zaposlenima ovog doma, pa je prema poslednjim podacima trenutno još njih osmoro obolelih od covid-19 hospitalizovano u Kliničkom centru Vojvodine. U ovoj ustanovi trenutno se leči 33 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Prema ranije saopštenim informacijama, među pacijentima se pored korisnika staračkog doma nalazi i još petoro Subotičana, od kojih je troje zaposleno u bolnici, kao i dvoje zaraženih radnika NIS-a. Oni uglavnom imaju blage simptome ili su asimptomatski.


Testiranje na antitela na Novom naselju

Novosađani se od danas mogu testirati na antitela na koronavirus u objektu Doma zdravlja koji se nalazi na Novom naselju. Testiranje se radi na lični zahtev i košta 1.200 dinara.

Svi zainteresovani građani, nakon uplate ovog iznosa, sa uplatnicom dolaze u Non-covid ambulantu na Novom naselju i bez prethodnog zakazivanja rade testiranje. Non-covid ambulanta će raditi svakog radnog dana od 10 do 14 časova i rezultate davati istog dana kada je testiranje i urađeno.

Testiranje može da pokaže da li je neko u sebi imao koronavirus, odnosno da li je organizam reagovao na prisustvo virusa. Za testiranje ne treba posebna priprema i ne razlikuje se od običnog vađenja krvi.

Pouzdanost testova je 87,3 odsto.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?