Još jedan "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu za pomoć osmogodišnjem Lazaru Arseniću

17:05:00 15.05.2021, Komentara: 0

Novi Sad – I ovog ponedeljka biće nastavljena akcija „Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu, a svi koji prekosutra posete gradsku plažu, biće u prilici da pomognu osmogodišnjem Lazaru Arseniću. Ulaz na Štrand se neće naplaćivati, a ulaznicu će zameniti dobrovoljni prilozi za lečenje ovog dečaka. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Još jedan "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu za pomoć osmogodišnjem Lazaru Arseniću

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"




Osmogodišnji Lazar je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma, od tada kreće sa defektološkim i logopedskim tretmanima. Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije, jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu „uspavane“ delove mozga i pomažu pri govoru. Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.

Inače, ovo je ponovljena akcija za ovog dečaka budući da je prošlog ponedeljka prikupljeno 37.440 dinara, navode u JKP "Gradsko zelenilo" i podsećaju da svi građani koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći mogu da predaju svoje zahteve na glavnoj blagajni Štranda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 6° - 13° Moguća kiša
Pet 4° - 15° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?