Još jedan „Humanitarni ponedeljak“ za pomoć Sonji Lukan

16:09:00 18.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Sutrašnja akcija „Humanitarni ponedeljak“ će ponovo biti namenjena Sonji Lukan.

Još jedan „Humanitarni ponedeljak“ za pomoć Sonji Lukan


Naime, prethodnog ponedeljka je u ovoj akciji prikupljeno 12.760 dinara i s obzirom da je prikupljen iznos manji od 60.000 dinara, prema pravilniku Gradskog zelenila, humanitarna akcija na Štrandu se ponavlja.

Naime, sutra se ulaz na plažu neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Sonja je sa nepune tri godine dobila dijagnozu rabdomiosarkom nazalne orbite, lečena je hirurški, hemio i radio terapijama u Beogradu, a nakon dve godine došlo je do recidiva i ponovnog lečenja bolesti agresivnim dozama citostatika. Nakon toga je uspešno završila osnovnu i srednju školu, međutim, tokom pripreme diplomskog rada javili su se novi zdravstevni problemi kao posledica zračenja, tada je lečena hirurški, ali je tumor nastavio da raste.

Lekari u Beogradu su je spasli X nožem, nakon čega je Sonja na klinici u inostranstvu primila specijalnu vakcinu koja ubija tumorske ćelije, radi se o sistemskoj terapiji. Zbog visine troškova lečenja porodica je iscrpela sve resurse, a potrebno je da Sonja dobije revakcinu. Novac koji će se prikupljati potreban je za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove i terapiju, kao i za putne troškove i smeštaj.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
22°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 993.6 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?