Još traje popis nelegalnih objekata

17:03:00 29.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Građevinska inspekcija još uvek popisuje nelegalno sagrađene objekte. U toku je popis na Telepu, Sajlovu, u Futogu i Sremskoj Kamenici, dok je u drugim delovima grada i prigradskim mestima završen.

Još traje popis nelegalnih objekata

Glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov rekla je da je inspekcija dobila 8.452 obaveštenja o bespravnoj gradnji.

– Objekti koji su ranije ušli u postupak legalizacije nisu obuhvaćeni popisom. Za većinu nezakonito izgrađenih objekata u užem delu grada u toku su postupci ozakonjenja po zahtevima za legalizaciju podnetim u prethodnom periodu – rekla je Lazov.

Da bi se popis ubrazao i okončao timovi za popis su dobili pojačanje novim radnicima, koje finansiraju lokalne samouprave. Grad Novi Sad je dobio osam radnika na privremeno-povremenim poslovima u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i još 19 zaposlenih na istim poslovima, ali u Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove.

Po evidenciji Građevinske inspekcije, popisan je 15.851 objekat, od kojih je najviše pomoćnih – 8.127, zatim 7.051 stambeni, 667 poslovnih i šest podzemnih vodova.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 994.9 mb
Vetar: 9 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?