Jubilarni 30. Fruškogorski MTB maraton sutra na Popovici, zabrana saobraćaja do 16h na delu Fruške gore

17:04:00 29.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Jubilarni 30. Fruškogorski MTB maraton „Ivan Davosir“ biće organizovan u nedelju, 30. aprila, na Popovici. Maraton organizuje biciklistički klub „Fanatic“, a start je planiran ispred planinarskog doma PSD Železničar.

Jubilarni 30. Fruškogorski MTB maraton sutra na Popovici, zabrana saobraćaja do 16h na delu Fruške gore


Fruškogorski MTB maraton ima dve staze predviđene za mali maraton, dugačak 31 kilometar i veliki maraton, koji je dužine 51,6 kilometara.

Prijave su moguće i na sam dan takmičenja, više informacija možete pronaći OVDE.

Prvi Fruškogorski MTB maraton održan je 1992. godine, a začelo ga je osam pionira koji su ga vozili u toku pešačkog maratona i tako je nastala ideja o organizovanju jedinstvene brdsko-biciklističke manifestacije. Klub „Fanatic“ je dve godine kasnije organizovao maraton koji je ostao u njegovoj organizaciji do danas i održava se svake godine oko Đurđevdana na Fruškoj gori, kao i drugom polovinom oktobra.


Izmene u saobraćaju na Fruškoj gori

Zbog održavanja maratona biće izmenjen režim saobraćaja od 7.30 do 16 časova.

Saobraćaj će potpuno biti obustavljen na Fruškogorskom putu, kod planinarskog doma „Železničar“ od 8.45 do 10.30 časova.

Zabrana će biti i na Fruškogorskom putu, od poslednjeg autobuskog stajališta prema Planinarskom domu „Dr Radivoj Simović“ od 8.45 do 15 časova.

Na delu Iriškog puta će saobraćaj biti zabranjen od 10.10 do 10.25 časova, za vreme prelaska biciklista preko kolovoza, kod autobuske okretnice na Paragovu.

JGSP „Novi Sad“ privremeno će skratiti trasu autobuske linije broj 74, pa će ona saobraćati do i od raskrsnice Fruškogorskog puta i Majdanske ulice na Popovici (stajalište Budžak) po aktuelnom redu vožnje. Ovakav režim biće od 8 do 15 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?