Juče hospitalizovan najveći broj pacijenata, najteži dan za KCV

20:12:00 13.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je da je od 6. marta i početka epidemije, jučerašnji dan bio najteži dan za Klinički centar Vojvodine, jer je hospitalizovan najveći broj pacijenata, odnosno obavljeno je i najviše ambalantnih pregleda u kovid ambulanti te ustanove.

Juče hospitalizovan najveći broj pacijenata, najteži dan za KCV


- Klinički centar Vojvodine je bio na ivici što se tiče kapaciteta smeštaja - rekla je Stokić za TV Prva, dodajući da je otvaranje privremene bolnice na Novosadskom sajmu pomoglo u smeštaju pacijenata.

Ona je navela da su jutros u KCV 472 bolesnika na hospitalnom lečenju, 33 se nalaze u privremenoj kovid bolnici na Novosadskom sajmu, koja je pod ingerencijom KCV, a 29 pacijanata hospitalizovano je u pridruženoj kovid jedinici Vojno medicinskog centra u Petrovaradinu.

Kako je navela, od ovih hospitalizovanih pacijenata 27 zahteva primenu mehaničke ventilacije i najvećem broju pacijenta potrebna je i kiseonička potpora koja je veoma intezivna.

Prema poslednjim informacijama na Institutu za plućne bolesti nalazi se 107 pacijenata, od kojih je osmoro na respiratorima.

To znači, da se u bolnicama u Novom Sadu, prema poslednjim podacima leči se 641 oboleli od korone, od kojih je 35 na respiratorima.

U Novom Sadu je proteklog dana registrovano još 332 novoobolelih, što je 48 manje u odnosu na dan ranije.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je tokom prethodnog dana u Vojvodini registrovano 1.337 novih slučajeva zaraze koronavirusom, uz napomenu da je broj novih slučajeva uvek manji tokom vikenda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?