Kafići će vikendom raditi sat kraće

09:12:00 15.12.2015, Komentara: 3

Novi Sad - Kafići će petkom i subotom raditi do ponoći, umesto do jedan sat, a ostalim danima radiće do 23 sata. Noćni klubovi će, kao i do sada, raditi do tri sata ujutru.

Kafići će vikendom raditi sat kraće

To su se dogovorili Udruženje ugostitelja Novog Sada i predstavnici Grada. Odluku o tome doneće Skupština grada na osnovu Predloga odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, što treba da pripremi Gradska uprava za privredu. Ukoliko odbornici prihvate novo radno vreme ono će se primenjivati od 1. maja naredne godine, jer je ostavljeno vreme da se vlasnici noćnih klubova pripreme za novine.

Dragan Stanojević, predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada, kaže da će klubovi morati da budu izolovani prema standardima koje propiše Gradska uprava za privredu u odluci o ograničenju buke.

"Moći će da rade tek kada dobiju uverenje od te uprave da zadovoljavaju ekološke, turističke i protivpožarne uslove. Rad noćnih klubova, ne samo u pogledu radnog vremena već uopšte, očuvanje javnog reda i mira kontrolisaće Komunalna inspekcija. Do sada ona nije imala nadležnosat već su u noćne klubove ulazili samo poreznici radi kontrole izdavanja fiskalnih računa", kaže Stanojević.

Predsednik Mesne zajednice "Stari grad", Vladimir Meleg, smatra da će nova odluka o radnom vremenu doneti boljitak u pogledu smanjenja buke i održavanja javnog reda i mira, ali podvlači da policija i inspektori moraju da budu non stop na ulici odnosno lokalima.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

James

, *.mbb.telenor.rs

Stupid EU influence!!!


Jana

, *.dynamic.sbb.rs

Ja sam protiv buke ali nisam za to da se ugasi noćni život našeg grada. Treba da nateraju kafiće i klubove da naprave zvučnu izolaciju i da se masa malo kultiviše da ne vrišti po ulicama, kao što to poštuju svuda u svetu. U Chicagu usred centra, u jednoj višespratnici se nalazi diskoteka na 3 nivoa. Spolja, sa ulice, nisam imala pojma da to tu uopšte postoji. Ništa se nije čulo. Ljudi hodaju na ulici normalno ako idu ili se vraćaju iz diskoteke. I to funkcioniše celu noć Ima načina ali se treba malo i potruditi.Zabranom ništa nećemo postići.


Marko

, *.dynamic.sbb.rs

Nista se nije resilo!!
Kako vas bre sve nije sramota!?
Zbog usranih par hiljada eura i vas 50 koji muzete tih par odvratnih klubova narod treba da pati.
Nadjite pravi posao prevaranti
Nema leba bez motike
Nadam se da ce te se vrlo brzo uveriti u to


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 995.2 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?