Kako najmlađi dolaze do džeparca

11:05:00 12.05.2015, Komentara: 1

Na uglu Jirečekove i Veljka Petrovića (Liman 2) juče se otvorio novi mini market "JTJ". U pitanju je klupica na kojoj Jelena (10), Tara (10) i Jovana (7) prodaju igračkice koje im više ne trebaju kako bi zaradile nešto novca i sa roditeljima otišle na more u Grčku.

Kako najmlađi dolaze do džeparca

Uz domišljat plakat ispisan dečijom rukom: "Dođite kod nas, imamo igračke, sličice, olovke, narukvice, magnete, postere. Vidimo se!" ove tri mlade Novosađanke pozivaju svoje komšije, ali i one koji su na putu do fakulteta, da kupe stvarčice koje ove damice više ne koriste.

"Čula sam da ima jedan jako lep hotel sa bazenima u Grčkoj i njima sam to ispričala i svidela im se ideja, pa zato smo počele da prodajemo stvari", objašnjava Tara kako je započela ovaj svojevrsni biznis.

Kako najmlađi dolaze do džeparca

Budući da im je juče bio prvi radni dan, prodale su desetak igračaka i zaradile oko 500 dinara i, kako kaže najmlađa prodavačica Jovana, zadovoljna je kako im je krenuo rad.

Jelenina i Jovanina mama je najavila sledeću prodajnu stanicu - Najlon, na kojoj će izložiti i odeću koju su prerasle, a nema ko da je nasledi.

"Prodaja je počela u školi kao nešto interesantno, a danas su rešile da se i ovde time bave. Ja sam im rekla, ako mislite da tako možete tako da zaradite, vi prodavajte stvari koje vam ne trebaju", kaže Bogdanka S. koja smatra da će ovakav poduhvat kod devojčica razviti poštovanje prema nekim stvarima, naročito onim koje budu i same želele da kupe. "Zaradile su svoj prvi novac i potrošiće ga na nešto pametno ili će ga uštedeti", dodaje ponosna mama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

anonimus

, *.dynamic.isp.telekom.rs

miceee!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?