Kako napisati CV i ponašati se na intervjuu za posao

13:02:00 08.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Američki kutak u Novom Sadu organizuje još jedan u nizu kurseva posvećenim poboljšanju praktičnih veština građana, pod nazivom „U potrazi za poslom“, a koji se satoji iz dve obuke.

Kako napisati CV i ponašati se na intervjuu za posao


Prvi deo, pod nazivom „Kako napisati efektivan CV i prateće pismo“, biće održan 12. februara u 17 časova. Drugi deo, pod nazivom „Intervju za posao: veštine i saveti“ će uslediti 14. februara, takođe sa početkom u 17 časova.

Ovoga puta kurs će voditi dva moderatora - Adam Pikvens i Viktor Katić, kako bi prezentacija i prateća diskusija bili dvojezični, na srpskom i engleskom jeziku. I pored ovoga, svi učesnici bi trebalo da imaju barem osnovno znanje engleskog jezika.

Tokom procesa selekcije prednost će imati kandidati koji se prijave za oba događaja.

Ukoliko ste zainteresovani, OVDE se možete prijaviti, a sve prijavljene kandidate Američki kutak će obavestiti o rezultatima selekcije u ponedeljak, 11. februara.


Kako napisati efektivan CV i prateće pismo

Kurs je koncipiran tako da bude interaktivan, a biće fokusiran na pisanje CV-ja i pratećeg pisma. Adam Pikvens, preduzetnik sa dugogodišnjim iskustvom širom sveta, i Viktor Katić stručno će provesti polaznike kroz sve faze pisanja rezimea, pratećeg motivacionog pisma i prijave za posao uopšte, kao i prikazati dobre i loše primere. Polaznici će dobiti savete i preporuke o pristupu pisanju - jeziku, relevantnim podacima koje treba uključiti, najvažnijim osobinama dobrog CV-ja, razumevanju potreba poslodavca i procesa odlučivanja koga da zaposli, kao i značaj demonstriranog radnog iskustva.


Intervju za posao: veštine i saveti

Drugi deo će biti sesija zasnovana na praksi, kako biste bili spremni da budete najbolji u intervjuu za posao. Biće pokrivene teme koje uključuju pripremu za intervju, tajming, govor tela, kako efikasno komunicirati, kako se najbolje spremiti za uobičajena pitanja, kako se predstaviti kao savršena osoba za posao, kao i šta da pitate kada je red za to.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?