Kakvo nas vreme očekuje sledeće sedmice

13:01:00 08.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Zbog niskih temperatura, na teritoriji cele Srbije je proglašen crveni meteoalarm. Najhladnije je jutros, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Sjenici, gde je u 8h izmereno čak minus 27 stepeni. Najhladniji grad u Vojvodini u podne je bio Novi Sad, u kom je izmereno -11 stepeni.

Kakvo nas vreme očekuje sledeće sedmice

foto: sajt RHMZ

Prema prognozi za narednih nedelju dana, u ponedeljak će biti oblačno, mestimično sa slabim snegom, javio je B92. Do četvrtka u većini krajeva Srbije će biti suvo, samo se u utorak i sredu na jugoistoku i istoku očekuje provejavanje slabog snega. Od petka oblačno, mestimično sa snegom.

Prema podacima RHMZ, sutra nas u Novom Sadu očekuje minimalnih -14, a maksimalna temperatura biće ista kao i danas - minus 8. U utorak za stepen toplije. U četvrtak se očekuje jutarnja -10, a maksimalna se približava nuli i biće minus 1 stepen.

Šta je crveni meteoalarm

Crveni meteoalarm označava vrlo opasno vreme. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Izvor: B92, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?