Kaleidoskop kulture od 4. septembra u Kineskoj četvrti

13:09:00 02.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Kaleidoskop kulture, treći po redu, koji će biti održan od 4. septembra do 9. oktobra, biće otvoren kroz umetničko-programski koncept nazvan „Liman 5“ u Kineskoj četvrti. Predstavnici Fondacije „Evropska prestonica kulture 2021“, koja organizuje Kaleidoskop, kažu da je ova lokacija odabrana kao mesto gde se susreću industrijsko nasleđe i savremeno stvaralaštvo.

Kaleidoskop kulture od 4. septembra u Kineskoj četvrti


Organizatori navode da kao jedan od najvećih programskih lukova u okviru projekta „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“, Kaleidoskop kulture prepliće pet vrsta umetnosti kroz mnogobrojne kulturne i umetničke događaje.

- Kaleidoskop kulture je celogodišnji projekat kulture zajedništva koji kroz različite procese spaja umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i posetioce, da bi krajem leta predstavio prostore i programe širom grada promovišući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada. U ovom periodu Novi Sad postaje grad-scena u kojem je svima pružena prilika da kreiraju sopstveni kaleidoskop kulture, u susretu sa arhitekturom, književnošću, izvođačkom, vizuelnom i primenjenom umetnošću tokom svih pet nedelja trajanja programa - navode u Fondaciji.

Programi Kaleidoskopa kulture biće dostupni i onlajn, čime će pristup publici biti bolji i u skladu sa novim okvirima decentralizacije kulture.

Ovogodišnji program počinje 4. septembra u 20 časova ceremonijom otvaranja koji će biti u Kineskoj četvrti gde će se održavati i niz drugih programa.

Istog dana od 21 čas u okviru festivala INFANT se igra predstava „Ana Frank: Istorijska antibajka za decu i odrasle“ Šabačkog pozorišta, a u okviru filmskog festivala „Obnova“ od 21 čas je projekcija filma „Zašto je Dragan napravio orkestar?“, a od 22:45 časova film „Poseban tretman“.

Istog dana se otvaraju i izložbe „Veliki Liman“, izložba radova studenata scenske arhitekture, tehnike i dizajna Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, izložba radova Tadije Janičića, Petra Mirkovića i Borisa Lukića i izložba fotografija Bojana Đurišića „Priče iz radionice“.

Detaljan program trećeg Kaleidoskopa kulture sa satnicom moći ćete da pronađete na sajtu: http://kaleidoskopkulture.com/sr/

Organizatori su, govoreći o drugim danima i programima izdvojili izvođenje multimedijalnog operskog spektakla „Rigoleto“. To je prvi put da će ova opera, nakon skoro 170 godina od premijere u Veneciji, biti izvedena na otvorenom, uz specijalnu video-projekciju na fasadi dugoj 50 metara. „Rigoleto“, pod dirigentskom palicom Argentinca Luisa Gorelika, urađen u koprodukciji sa Srpskim narodnih pozorištem, publika će imati priliku da pogleda 7. septembra od 21 čas kod Češkog magacina.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?