Kamenica 2 i dalje ne radi, iako je otvorena pred izbore

09:07:00 01.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Iako je svečano otvoren još 21. aprila, samo tri dana pred izbore, novoizgrađeni zdravstveni objekat Kamenica 2 i dalje ne radi, tamo nije lečen niko od pacijenata, a uređaji stoje upakovani.

Novi pokrajinski sekretar za zdravlje Zoran Gojković rekao je da objekat Kamenica 2 u ovom trenutku nema ni građevinsku ni upotrebnu dozvolu, a postoje brojni tehnički problemi, poput onih sa energetikom i električnom mrežom...

Kamenica 2 i dalje ne radi, iako je otvorena pred izbore

"Od direktora tri instituta u Sremskoj Kamenici (Institut za kardiovaskularne bolesti, Istitut za plućne bolesti i Institu za onkologiju) zahtevali smo da nam dostave pisani izveštaj koje se delatnosti obavljaju u Kamenici 2 i od sve trojice smo dobili pisane izveštaje da Kamenica 2 nije u funkciji i da od 21. aprila u njoj nije lečen ni jedan pacijent", rekao je Gojković.

Dozvola od Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja dobijena je tek pre tri sedmice, dodaje on, a tehničkim prijemom zgrade moći će da se kaže da će pacijenti i osoblje biti sigurni i bezbedni.

"Imamo činjenice koje ukazuju da veliki deo opreme nije plaćen, postoje brojne nelogičnosti u izvođenju radova, a postoje čak i izvođači koji su izveli radove, a da za to ne postoje nikakvi ugovori. Posebna priča je nabavka opreme jer je ona jednim delom instalirana, jednim delom čeka da se instalira. Postoji oprema koja je u procesu javne nabavke, ali i deo opreme koji uopšte nije uključen u program javne nabavke", rekao je Gojković.

On je još dodao da je "neshvatljivo da od februara 2008. godine od kada je položen kamen temeljac za Kamenicu 2 pa do današnjeg dana isti objekat nije proradio, a da je do sada grubo rečeno potrošeno skoro 3,5 milijardi dinara".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?