"Kamenica 2" zvanično počela s radom

16:09:00 12.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Deo objekta "Kamenice 2", koji je namenjen zračenju i snimanju pacijenata sa malignim bolestima, zvanično je počeo s radom.

"Kamenica 2" zvanično počela s radom

Ova nova oprema, nalazi se u prizemlju i bunkeru sa linearnim akceleratorima i CT skenerom.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kazao je da je deo namenjen zračenju pacijenata u objektu "Kamenica 2" u potpunosti funkcionalan već nekoliko nedelja, te da se polako smanjuje lista čekanja za pacijente koji čekaju na zračnu terapiju, što je nazvao ohrabrujućom vešću.

"Treći i četvrti sprat biće pušteni u funkciju kada se obezbedi odgovarajuća oprema. U toku je javna nabavka za opremu koja nedostaje. Kada to bude završeno, fazno ćemo, deo po deo objekta, puštati u funkciju", izjavio je Mirović u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da ovaj objekat sada ima apsolutno svu dokumentaciju predviđenu zakonom za bezbedan prijem i lečenje bolesnika.

"Od pre dve nedelje, od kada je startovao probni rad, zračnom terapijom je lečeno preko 200 bolesnika, a u toku je i deo testiranje dela objekta za lečenje poremećaja srčanog ritma", istakao je resorni sekretar Gojković.

Na Institutu za onkologiju Vojvodine se novim linearnim akceleratorom u "Kamenici 2" zrači, u dve smene, 43 pacijenta na dnevnom nivou. Sa liste koja je iznosila 720 pacijenata, pre 1. septembra sada je otprilike 677, koji čekaju. Lista se smanjuje i očekuje se će do kraja godine ona biti prepolovljena.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?