Kamenički kej zvaće se po Velji Ribaru

19:07:00 11.07.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Kej u Sremskoj Kamenici dobiće ime po Velimiru Teodoroviću, poznatijem kao Velja Ribar, čoveku koji je tokom rušenja Mosta slobode u NATO bombardovanju 3. aprila 1999. godine iz Dunava spasao devet osoba.

Kamenički kej zvaće se po Velji RibaruVelimir Teodorović

Ovaj predlog usvojila je na današnjoj sednici Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi na inicijativu Saveta mesne zajednice "Sremska Kamenica".

Velimir je ribario ceo život, a i sam je svojevremeno govorio da je odrastao u čamcu.

- Te kobne noći, kada su bombardovali most, najpre sam na kameničkoj obali izvukao sedmoro ljudi. Nešto kasnije, ponovo je puklo, i tada sam video da na novosadskoj strani ima dvoje ljudi. Požurio sam preko, tada sam za osam sekundi čamcem prelazio Dunav, i na sreću, uspeo sam i njih da izvučem – pričao je Velja ribar u jednom intervjuu za "Blic".

Iste godine spasao je život i jednoj bebi, koja je hitno morala da bude prebačena iz Instituta Sremska Kamenica u Dečiju bolnicu u Novom Sadu, a nekoliko godina ranije iz ledenog Dunava izvukao je jednu baku i jednog čoveka.

Velja Ribar preminuo je 6. januara 2015. godine, u 58. godini.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?