Kanal DTD okupio sportske ribolovce

17:06:00 17.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - U toku je šesto Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu, u disciplini fider za nacije, i održava se u Novom Sadu na kanalu DTD od 13. do 19. juna.

Kanal DTD okupio sportske ribolovce

Takmičari su iz 28 zemalja, takmičarska staza duga je oko 3,5 kilometra i podeljena je u pet sektora.

Svaka reprezentacija će na samom takmičenju na vodi imati po pet ribolovaca, a rezultat će biti sabiran, što znači da se sabiraju poeni dva takmičarska dana, u subotu 18. juna i nedelju 19. juna.

Tim povodom, učesnike takmičena primili su član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

Kanal DTD okupio sportske ribolovce

- Posebno mi je drago što će ovo prvenstvo oživeti obalu kanala DTD i približiti ljude prirodi. Očekujemo da će ovaj događaj doprineti daljem razvoju sportskog ribolova kod nas, ali i postaviti naš grad na mapu važnih lokacija u ovoj oblasti - rekao je Svilar.

Aleksandar Petrović je naglasio da je osim sportskog aspekta, koji je u prvom planu, bitan i turizam, jer će se za ovih nedelju dana takmičenja realizovati više od 7.000 noćenja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?