Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ od sutra ispred Promenade

17:09:00 30.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Oktobar je mesec međunarodne borbe protiv raka dojke. Tim povodom, Udruženje „Žena uz ženu“ organizuje karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ kako bi svim zainteresovanim ženama do 45. godine života omogućili besplatne preventivne ultrazvučne preglede dojki. Kroz razgovor sa eminentnim doktorima, žene će moći da se dodatno informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

Karavan „Budi hrabra – pregledaj se“ od sutra ispred Promenade


Novosađanke će moći sutra da obave preventivne preglede dojki od 12 do 18 časova na platou ispred tržnog centra Promenada. Mobilna ordinacija za ultrazvučni pregled dojki „Budi hrabra – pregledaj se“ biće postavljena u Novom Sadu do utorka, 4. oktobra i besplatni pregledi će se svih dana raditi od 12 do 18 sati.

Prijave će biti moguće na licu mesta od 11.30 do 12 časova, a prednost će imati žene koje nikada nisu bile ili nisu bile duže od dve godine na ultrazvučnom pregledu dojki.

Kompanija Avon je u okviru Akcije za borbu protiv raka dojke, koja se sprovodi od 2004. godine, uručila donaciju Udruženju „Žena uz ženu“ i na taj način pomogla da se pokrene akcija „Budi hrabra – pregledaj se“.

Prvi grad odakle karavan kreće je Novi Sad.

U Srbiji se svake godine otkrije preko 4.500 slučajeva karcinoma dojke, dok skoro 1.700 žena izgubi bitku sa tom bolešću. Rak dojke je vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta, pa tako i u Srbiji i AP Vojvodini.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?