„Karlovci film festival” od 20. avgusta na Vidikovcu

13:08:00 09.08.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Četvrti „Karlovci fim festival”, koji će trajati četiri dana, počinje 20. avgusta na Vidikovcu u Sremskim Karlovcima.

„Karlovci film festival” od 20. avgusta na Vidikovcu

Foto: Karlovci film festival (Facebook)



Festival će od 20 časova otvoriti film „Ime naroda” Darka Bajića, a istog dana je na repertoaru i „Lihvar”, novi film Nemanje Ćeranića.

Sledećeg dana, na programu su filmovi „Short History of Long Road”, sa Denijem Trehom u glavnoj ulozi, zatim „Irme, sestre na kraju sveta” rediteljke Lučijane Mazeto i „Akasa, moj dom”.

Treći dan festivala otvara dokumentarni film „Zemlja živih” u režiji studenta master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu Vladimira Velkovskog, a zatim sledi takmičarski kratkometražni program.

Pre toga biće uručene nagrade za najbolji kratkometražni film u stranoj i domaćoj selekciji, odnosno nagrade festivala za izuzetan doprinos srpskoj kinematografiji za ovu i prošlu godinu.

Festival se zatvara u ponedeljak, 23. avgusta filmom „Glumčina”, posvećenom slavnom glumcu Zoranu Radmiloviću.

„Karlovci film festival” nastao je u organizaciji umetnika i studenata, uglavnom Akademije umetnosti iz Novog Sada, Katedre za audio-vizuelne medije, sa željom da se filmska umetnost vrati u Sremske Karlovce. Festival se održava pod pokroviteljstvom opštine.




Izvor: Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?