Kej Velje Ribara u Kamenici, ulica Marije Jovanović u Ledincima

17:11:00 22.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Kej u Sremskoj Kamenici krajem ove sedmice dobiće novo ime – Kej Velje Ribara. Odbornici Skupštine grada razmatraće ovu odluku u petak, na sednici i, po svemu sudeći, prihvatiće predlog Saveta Mesne zajednice Sremska Kamenica da se kej uz nasip, koji se proteže od Ulice Karađorđeve naspram kućnog broja 43 do ukrštanja nasipa sa putem u Kameničkom parku da naziv po Velimiru Teodoroviću.

Kej Velje Ribara u Kamenici, ulica Marije Jovanović u Ledincima


Teodorović, poznatiji kao Velja Ribar, rođen je 7. januara 1957. godine , spasao je devetoro ljudi prilikom rušenja Mosta slobode u toku NATO bombardovanja. Velja Ribar je umro 4. januara 2015. godine, a građani su podneli peticiju da se u znak sećanja na ovog humanistu kej u Sremskoj Kamenici nazove po Velji Ribaru.

Jedna ulica u Ledincima nosiće naziv po Mariji Jovanović, tragično stradaloj devojčici iz tog mesta, po kojoj je Republika Srbija unela izmene u Krivični zakon Srbije u vezi sa kažnjavanjem pedofila, takozvani Marijin zakon.

Svoju ulicu u Novom Sadu dobiće i istoričar, pravnik i političar dr Nikola Krstić (ulica koja se nalazi između Privrednikove i Puta Novosadskog partizanskog odreda), u Petrovaradinu Ulica nova 9 će poneti ime Milivoja Nikolajevića, Nova ulica u Rumenki će biti nazvana Ulica Đorđa Sp. Radojičića, a u Futogu dve ulice će nositi imena Anastasa Bocarića i Jovana Tucakova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1014.2 mb
Vetar: 5 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?