Kilometarski redovi za zakazivanje pregleda

18:02:00 24.02.2016, Komentara: 9

Novi Sad - Ogromni redovi građana ispred Kliničkog centra Vojvodine redovni su danima kada je moguće zakazivanje pregleda.

Kilometarski redovi za zakazivanje pregledafoto: Facebook / NSU - Uživo sa novosadskih ulica

Jutros ih je bilo nekoliko stotina, mahom starih, bolesnih i slabo pokretnih, koji su po hladnoći na zakazivanje pregleda čekali od rane zore.

Prema rečima svedoka, red se protezao i u hodniku zgrade, duž stepenica, što je bilo veoma nebezbedno.

Kilometarski redovi za zakazivanje pregledafoto: Facebook / NSU - Uživo sa novosadskih ulica

Dok u Kliničkom centru kažu da uglavnom svi zakažu željeni pregled u zakonskom roku do 30 dana, iskustvo građana kaže drugačije. Tvrde da se dešavalo da im nakon nekoliko sati čekanja bude rečeno da više termina nema, ili pregled zakažu tek za nekoliko meseci.

Takođe, zakazivanje pregleda moguće je i telefonom, ali građani i to demantuju.

Kilometarski redovi za zakazivanje pregledafoto: Facebook / NSU - Uživo sa novosadskih ulica

Jedna Novosađanka objavila je na Fejsbuku fotografiju poziva uz komentar da je Klinički centar bezuspešno zvala više od 300 puta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

9 komentar(a)

Zeljko

, *.dynamic.sbb.rs

Dodbro da je neko uspeo da slika, inace obezbedjenje preti kod pokusaja slikanja, a uprava KCV redovno daje saopstenja da ovi redovi su izmisljeni... A to rade iako im je ministarstvo zdravlja zabranilo. Na poliklinici za endokrinologiju su uveli da mozes svaki dan da zakazes pregled ali kad sam isao da zakazem za suprugu za naredni mesec, posto joj je tad bio termin za kontrolu, zakazano je za 5(pet) meseci uz komentar medicinske sestre: TRAZILI STE DA NEMA REDOVA, SAD VAM JE OVAKO....(parafrazirano)...Na ocnom medicinska sestra odredjuje da li mozes da zakazes pregled ili ne i tumaci lekarske dijagnoze kako je njoj volja... i jos brdo samovolje i nepravilnosti. Protiv sam bilo kakvog nasilja ali ni malo nisu slucajni napadi na medicinske radnike u zadnje vreme, sami ih izazivaju svojom bahatoscu i samovoljom


Lilika

, *.dynamic.sbb.rs

Ja tacno znam sta i kome bih uradila ali se bojim da mi onda ne biste objavili komentar.Srbijo,bruko i sramoto!


Vanja

, *.dynamic.sbb.rs

Medicinske sestre u ambulanti Očnog odelenja su bez konkurencije po bahatom i bezobraznom ponašanju prema pacijentijentima.Od novembra sam pokušavala da zakažem kontrolu.Dobila sam termin za februar, a kad sam upitala kad ima termin u dopuinsko vreme, to je ono čuveno posle 14.00, rekla je da ima kad god hoću!! A to "zadovljstvo" košta 3.700,00 din!!I bune se zbog male plate.! Jadno!


ADA

, *.adsl.eunet.rs

novi sad se zapravo ponasa kao najgora palanka, strasno zdravstvo je na nuli cast malom broju savesnih lekara ali u ovoj sredini medicinski fakultet se zavrsava da bi se dobila titula i tako se ponasaju u vecini zdravstvenih ustanova.kako na nogama stoje stotine ovih pacijenata starih i bolesnih to samo oni znaju.


JA

, *.adsl.eunet.rs

STRASNO, ZAKAZAN PREGLED U ZMAJ OGNJENA VUKA - MEDICINA RADA DR. DELIC U ODREDJENO VREME, NIKADA ALI NIKADA NIJE BILO MANJE OD 2-3 SATA.U MEDJUVREMENU IMAJU PAUZE ZA PUSENJE PO NEKOOLIKO PUTA.NE POSTUJU ZAKAZANO VREME.


ruža danilovac

, *.dynamic.sbb.rs

Naravo da imam komentar. ja imam samo mogućnost da zakazujem telefonom jer smo deda i ja skoro pa nepokretni, on još i nekako ode, ali samo u Veternik, jer je sestra KLARA ljubazna i zakaže nam preglede, a dr, Bosnič nas primi i kad nismo zakazani, tako da smo ste strane zadovoljni, ali u Kamenici sam EHO IMALA ZAKAZANO ZA 13MESECI- A DOKTORICA NA OČNOM MI JE DALA UPUT ZA BOLNICU ZA OPERACIJU GDE ČEKA OKO 6000 LJUDI A NIJE MI IZMERILA BAR NOVU DIOPTRIJU DA ZAMENIM STAKLA ŠTO JE,TREBALO I SAMA DA URADI, VALJDA ZNA SVOJ POSAO. HTELA SAM I KOD PRIVATNIKA DA ODEM, NA OPERACIJU.ONI IMAJU SOČIVA ALI JA NEMAM PARA. SAD KAD ODEM NA KONTROLU(?) TRAŽIĆU DA MI ODREDI DIOPTRIJU ŠTO JE INAĆE TREBALO SAMA DA URADI.PRIVATNICI TRAŽE 1500 DIN ZA TAJ POSAO.


Limanac

, *.dynamic.sbb.rs

Juče sam bio upravo u redu koji je na slici!!!


Slobodanka

, *.dynamic.sbb.rs

Na moju sreću, nemam takvo iskustvo. U Zmaj Ognjena Vuka, takođe Medicina rada kod Dr. Šipovac, ne znam da li je ljubaznija ona ili sestre koje s njom rade! Uvek su izašle u susret kako meni tako i članovima moje porodice i nikada nisam čekala više od 5- 10 min. Imam samo reči hvale za sve njih. Žao mi je svih koji nailaze na tako loše ophođenje od strane lekara i ostalog osoblja.


Maca

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Mislim da su na poliklunici samo dobro nasminkane u da vise vode racuna o maskari nego o pacijentma barem ja imam takav utisak


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?