Kineski policajci u patrolama u Novom Sadu

19:10:00 16.10.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Policajci iz Kine, čija je saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova iz Srbije ranije najavljena, počeli su da patroliraju ulicama Novog Sada.

Kineski policajci u patrolama u Novom Sadu


Kako ističe MUP na svojoj Fejsbuk stranici, Novi Sad je grad kulture, baština međunarodno priznatih festivala, a kao takav privlači turiste iz celog sveta, a veoma često i one iz Narodne Republike Kine.

- Zajedničke policijske patrole samo su još jedan korak na putu jačanja saradnje između dva ministarstva i one nedvosmisleno i pouzdano dokazuju da je MUP Srbije pouzdan partner Ministarstva javne bezbednosti NR Kine – navodi MUP Srbije.

Kineski policajci u patrolama u Novom Sadu


Kako je ranije najavljeno, devet policajca Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine patroliraće sa 20 kolega iz Srbije u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu, gradovima koje najčešće posećuju kineski turisti.

Oni će obavljati patrolne delatnosti u užem gradskom jezgru, a asistiraće i ovdašnjim policijskim službenicima sa kineskim državljanima. Iz MUP-a su naveli da kineski policijski službenici neće primenjivati policijska ovlašćenja, niti će postupati u bilo kom svojstvu organa nadležnih za sprovođenje zakona.

Kineski policajci u patrolama u Novom Sadu


Sudeći po fotografijama, danas su šetali centrom grada i Petrovaradinskom tvrđavom, gde su se sreli upravo sa turistima iz Kine.


foto: Fejsbuk/MUP Srbije


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1000.0 mb
Vetar: 5 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?