Kiša donela brojne probleme, glavne saobraćajnice prohodne

12:05:00 25.05.2015, Komentara: 0

Nakon obilne kiše koja je padala juče posle podne, uveče i gotovo čitave noći delovi Novog Sada i dalje su pod vodom. Ekipe Vodovoda i kanalizacije su na terenu, a vode najviše ima u prigradskim naseljima.

Kiša donela brojne probleme, glavne saobraćajnice prohodneSinoć na Detelinari. Foto: Blic - N. Mihajlović

Glavne saobraćajnice u gradu su prohodne, a probleme sa velikom količinom vode trenutno imaju stanari naselja Klisa, gde je nekoliko ulica još uvek poplavljeno. Građani su sami počeli da ispumpavaju vodu iz dvorišta u ovom naselju.

Davor Santrač iz službe za informisanje "Vodovoda" rekao je da sistem nije uspeo da primi toliku količinu padavina i da ekipe ovog preduzeća i dalje rade na saniranju problema nastalih sa izlivanjem atmosferske kanalizacije u Veterniku i Futogu. Republički hidrometeorološki zavod prognozirao je padavine od 30 do 60 litara po kvadatnom metru, a toliko obilne padavine, prema njegovim rečima, u tako kratkom periodu ne bi mogao da prihvati nijedan sistem u svetu.

Podrumi pojedinih zgrada i kuća su takođe poplavljeni. Zato je u nekoliko zgrada u Ulici Vase Stajića preventivno isključena struja.

Stanovnici Detelinare kažu da je stanje bilo redovno, kao i uvek kada pada jaka kiša, iako je vode bilo preko članaka. U ovom naselju stari odvodni sistemi građeni za višestruko manje stanovnika, već odavno ne mogu da prime jaču kišu, te voda na ulicama napravi pravo jezero.

Kako prenosi portal 021, najveće probleme kiša je napravila u Ulici Kornelija Stankovića gde je na nekoliko mesta došlo do poplave, a slično je bilo i u Kisačkoj ulici, gde je ulična bujica zarobila nekoliko automobila.

Prema prognozama RHMZ kiša i svežije vreme očekuju se i narednih dana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?