Klasična muzika u gradskim autobusima

14:05:00 13.05.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Novosađani će uskoro u autobusima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća slušati dela najvećih svetskih kompozitora.

Klasična muzika u gradskim autobusima

Klasična muzika će, osim u gradskim autobusima, biti puštana i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima, a sve u okviru akcije “Klasika svaki dan” festivala Dunavska sonata.

Dušan Miletić, portparol ovog festivala, kazao je da je naučno dokazano da slušanje klasične muzike pozitivno utiče na mentalno i fizičko zdravlje i podstiče razvoj kreativnosti.

- U istraživanjima sprovedenim u Austriji i Ujedinjenom kraljevstvu, otkriveno je da izvođenje klasične muzike na javnom prostoru smanjuje stopu kriminaliteta i učvršćuje međuljudske odnose sugrađana – izjavio je Miletić.

Cilj Dunavske sonate je promovisanje klasične muzike u svakodnevnim situacijama, a festival će da pokuša da privoli što veći broj institucija i nevladinih organizacija da svakoga dana bar na sat vremena puštaju klasičnu muziku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

samo tako

, *.dynamic.kdsinter.net

Napokon malo kulture u tzv "srpskoj Atini",bravo ali nedovoljno.Bolje Verdi,Sopen i Mokranjac nego Ceca,Aca i Karleusa,Mnogo smo zaglibili u primitivizam.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?