Klinika za ORL bolesti biće renovirana posle skoro 100 godina

19:08:00 28.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Posle gotovo sto godina, Klinika za bolesti uha, grla i nosa Kliničkog centra Vojvodine biće kompletno renovirana. Naime, u objekat, u kojem se leče otorinolaringološki pacijenti nije bilo značajnijeg investicionog održavanja od osnivanja, 1926. godine!

Klinika za ORL bolesti biće renovirana posle skoro 100 godina

foto: Pokrajinska vlada

Kako je rečeno posle današnjeg obilaska Klinike za ORL bolesti, radovi će trajati do kraja oktobra. Za kompletnu rekonstrukciju ovog objekta Pokrajinska vlada je izdvojila 16,3 miliona dinara.

Osim za rekonstrukciju i adaptaciju objekta Klinike za ORL, Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine opredelila preko 27 miliona dinara za kupovinu nove opreme. Uz ranije nabavljenu opremu, značajan iskorak predstavlja i nabavka novih integralnih radnih mesta koja omogućavaju najsavremenije i najnovije dijagnostičke procedure, koje ranije nisu postojale. U toku je i nabavka novih aparata koji omogućavaju bolju dijagnostiku i praćenje poremećaja glasa i govora, kao i ranog otkrivanja tumora. Time je samo u prethodne dve godine obnovljeno preko 50 odsto opreme za Kliniku.

Inače, na Klinici za ORL bolesti godišnje bude obavljeno preko 100 hiljada različitih pregleda.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković izjavio je da će sledeće godine biti završene i nove dijagnostičke stanice.

- Trenutno je u toku rekonstrukcija i Klinike za ortopediju, koju smo zatekli pokrivenu linoleumom ispod kog nije bilo ništa - praktično nije imala pod, a između spratova nije postojalo ništa osim grede, daske i trske. Imamo mnogo problema u zdravstvenom sistemu, ali nećemo na ovome stati - naveo je Gojković.

Dodao je da će uskoro početi rekonstrukcija Klinike za abdominalnu hirurgiju, te da se završava tender za radove na Klinici za sudsku medicinu.

- Počinjemo izradu projekta za novu prijemnu ambulantu za pacijente, na ulazu iz Hajduk Veljkove ulice, radi se projekat za Kliniku za interne bolesti, a završavamo i zgradu infektivne klinike. Sigurno najveći poduhvat biće nam rekonstrukcija kompletne Poliklinike, koju će finansirati Kancelarija za javna ulaganja. Gotov projekat očekujemo ove godine, a početak radova naredne godine - najavio je Gojković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?