Klub za prirodne nauke uskoro u Američkom kutku

17:10:00 03.10.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Američki kutak otvara Klub za prirodne nauke, koji će početi sa radom u četvrtak 6. oktobra, sa ciljem da se mladima, a posebno devojkama jer nisu dovoljno zastupljene u tim oblastima, podstakne interesovanje za prirodne nauke, tehniku i inženjerstvo.

Klub za prirodne nauke uskoro u Američkom kutku

Redovni sastanci bi se održavali u Američkom kutku (Petra Drapšina 3) putem Skajpa dva puta sedmično sa instruktorkom Karen Alfino.

"Svi zainteresovani koji imaju izmedju 12 i 17 godina, koji govore engleski i želeli bi da vide kako se prirodne nauke uče u Americi mogu se pridružiti našem klubu u kome će se praviti eksperimenti i istraživati sa američkom intruktorkom", kažu u Američkom kutku.

Zainteresovani treba da se prijave putem ovog linka najkasnije do 5. oktobra.

Inače, instruktorka Keren je Amerikanka italijanskog porekla iz Kolorada. Voli da putuje i do sada je posetila 35 zemalja uključujući i Srbiju 2012. godine kada se upoznala sa radom Američkog kutka u Novom Sadu. Osnovala je kompaniju STEM girls iz želje da uradi što više kako bi zainteresovala devojke da se profesionalno bave naukom, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?