Ko ne dobije račun od taksiste ne mora da plati vožnju

11:05:00 20.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska Gradska uprava za inspekcijske poslove upozorila je da dobija prijave građana zbog prevara taksista, posebno tokom sajamskih, muzičkih i drugih manifestacija, koje se održavaju u Novom Sadu.

Ko ne dobije račun od taksiste ne mora da plati vožnju

Cena taksi prevoza jedinstvena je za sve taksi prevoznike u gradu, a cene koje se navode u prijavama daleko prevazilaze propisane.

Regularan start taksi prevoza je 85 din, vožnja po pređenom kilometru 52 za I, 66 za II i 98 dinara za III tarifu. Čekanje po satu je 520 dinara. Prva tarifa primenjuje se od 6 do 22 sata, za taksi prevoz na području Novog Sada, Veternika, Petrovaradina i Sremske Kamenica, a druga tarifa je od 22 do 6 sati za ista naseljena mesta. Treća tarifa primenjuje se 24 sata dnevno za vreme državnih praznika i za taksi prevoz van pomenutih naseljenih mesta.

Gradska uprava podseća građane da je taksista dužan da prilikom otpočinjanja prevoza uključi taksimetar, na kraju vožnje pokaže taksimetar i obavezno izda račun.

"Napominjeno da, ako taksi vozač, po završetku vožnje, ne izda putniku navedeni račun, putnik nije u obavezi da plati uslugu taksi prevoza. Korisnik taksi usluge koji je dobio račun, a nije zadovaljan cenom može se obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove", navodi se u njihovom saopštenju.

Najednostavniji način za reklamaciju je pozivom Dispečer sistema Gradske uprave za inspekcijske poslove, na broj 021/ 4872-402 ili 021/4872-403.

Ilustracija: David Day / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?