Ko ne skloni ledenice, sledi kazna

11:03:00 03.03.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Na osnovu Odluke o uređenju grada Novog Sada, preduzeća, ustanove i druga pravna lica dužni su da čiste sneg i led s trotoara, prilaznih puteva i staza ispred objekata, kao i da na te prilaze bacaju so i slične materije kada je poledica. Takođe, preduzetnici su obavezni da uklanjaju sneg i led s krovova, ako to predstavlja opasnost za prolaznike i objekat u kojem obavljaju delatnost. Sve navedeno važi i za stambene zajednice, odnosno vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća.

Ko ne skloni ledenice, sledi kazna


Kako piše Dnevnik, Odlukom su propisane i kazne, i to 50.000 dinara za pravna lica, 10.000 za odgovorno lice, 30.000 za preduzetnike i 8.000 dinara za fizička lica. Ispred objekata u izgradnji, za uklanjanje snega i leda s trotoara i posipanje soli u slučaju poledice odgovoran je izvođač, odnosno investitor radova, a slično važi i za korisnike neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Pri uklanjanju snega i leda s krovova zgrada prolaznici moraju da biti upozoreni o tome, vazdušne instalacije i vodovi sačuvani od oštećenja, a oluci i slivnici ne smeju se zatrpavati. Sneg i led treba odlagati tako da to ne ometa saobraćaj i kretanje pešaka. Ukoliko uklanjanje snega i leda s krovova nije moguće, pravna lica, preduzetnici i fizička lica dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja o opasnosti od obrušavanja, kao i barijere i trake, tako da prolaznike usmere da zaobiđu delove gde postoji opasnost od obrušavanja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Наташа

, *.dynamic.sbb.rs

Било би лепо када би се и сама власт придржавала својих одлука. У самом центру, ни изблиза тротоар није чист. Могу мислити какво је стање на 50 м од ужег центра.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?