Ko radi, a ko ne radi tokom vikenda, novosadske pijace po izmenjenom rasporedu

19:03:00 12.03.2021, Komentara: 0

Vlada Republike Srbije, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije, koje se odnose na predstojeći vikend.

Ko radi, a ko ne radi tokom vikenda, novosadske pijace po izmenjenom rasporedu

Ko ne radi

Od petka, 12. marta, od 21 čas do ponedeljka, 15. marta, u 6 sati ujutru biće zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, sportski objekti.

Iz Vlade napominju da šalter-prodaje hrane u restoranima, kao ni šalter-prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nisu dozvoljeni.


Ko radi

Tokom vikenda biće dozvoljen rad apoteka, ordinacija, laboratorija, stomatoloških i veterinarskih ordinacija, trgovinskih objekata u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, kioska i trafika, kao i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva. Rad će biti dozvoljen i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca i krojačkih radnji.

Dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja, ali isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom smeštaju.

Tokom vikenda će smeti da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.


Kontrola

Nadležni organi, inspekcijske službe i komunalna policija vršiće strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera tokom vikenda.

Novosadske pijace tokom vikenda rade po izmenjenom rasporedu

Tokom predstojećeg vikenda radno vreme novosadskih pijaca kojima upravlja Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ radiće po izmenjenom rasporedu.

Najlon, Temerinska i pijaca u Sremskoj Kamenici ne rade.

Ostalih sedam pijaca redovno rade u prehrambenom delu pijace (u subotu do 17h, sve osim Futoške koja radi do 18h, a u nedelju sve ove pijace rade do 14h).

Na svim novosadskim pijacama obavezno je nošenje zaštitne maske i držanje neophodne distance.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?