Kol centar za psihološku pomoć građanima Vojvodine u izolaciji

09:03:00 14.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Pokrajinska vlada otvorila je Kol centar za psihološku pomoć građanima u izolaciji i suočavanju sa posledicama koje se mogu javiti u toku kriznih situacija.

Kol centar za psihološku pomoć građanima Vojvodine u izolaciji


Građani Vojvodine, koji se, odlukama epidemioloških službi zavoda za javna zdravlja Vojvodine, nalaze u kućnoj izolaciji i kod kojih postoji sumnja da su bili u kontaktu sa osobama koje su obolele od koronavirusa, od danas će moći da budu u vezi sa Kol centrom koji će im pružati sve neophodne informacije i podršku u vremenu koje provode u samoizolaciji.

U radu Kol centra, osim nadležnih državnih institucija, učestvovaće studenti volonteri Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Takođe, s obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju Klinički centar Vojvodine je odlučio da oformi tim stručnjaka koji će telefonskim putem pružati psihološku podršku stanovništvu u vezi sa eventualnim psihološkim posledicama koje se mogu javiti u kriznim situacijama. Kako su obrazložili, poznato je da se u vremenu epidemija kod stanovništva pojavljuje anksioznost i strah zbog čega žele da kao društveno odgovorna zdravstvena ustanova pruže psihološku podršku ljudima da na najbezbolniji način prebrode novonastalu situaciju.

Četiri telefona uz koje će svakodnevno u vremenu od 08 do 20 časova dežurati psiholozi Kliničkog centra Vojvodine biće na raspolaganju stanovništvu od subote 14. marta:

066/822-30-82
066/822-30-83
064/808-35-55
064/802-88-98


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 100%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?