Komunalci hteli da oteraju baku koja danima protestuje na Trgu slobode

17:11:00 16.11.2015, Komentara: 4

Novi Sad - Komunalna policija pokušala je danas da otera baku koja već tri nedelje protestuje na Trgu slobode, pored spomenika Svetozaru Miletiću.

Komunalci hteli da oteraju baku koja danima protestuje na Trgu slobode

Reč je o Nadi Kljajić (65) koja drži transtaprente zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa kućom u kojoj živi. Kao samohrana majka, bez rešenog stambenog pitanja od Opštine Novi Sad je dobila dvorišni stan u Gajevoj ulici broj 23 na korišćenje, sa pravom otkupa, što je ona i učinila 1999. godine. Danas penzionerka, nekada radnica HTP „Varadin“ gospođa Kljajić još uvek otplaćuje kredit za predmentnu nekretninu. Ali, kako kaže, njenu kuću u Gajevoj 23 i celu parcelu gde se kuća nalazi neko je otkupio bez njenog znanja i sada se njena kuća, kao i plac vode na N.N. lice u katatastru.

Komunalci hteli da oteraju baku koja danima protestuje na Trgu slobode

Za navedeni objekat zbog kojeg protestuje kaže da poseduje kupoprodajni ugovor, a tvrdi da je izložena svakodnevnom zlostavljanju, kako verbalnom tako i fizičkom i da ne gaji nadu da će njen problem biti rešen. Ono što je najviše plaši je najava rušenja objekta u kome živi. Kao glavne krivce za svoje nedaće ističe gradsku građevinsku inspekciju.

Međutim, danas je Komunalna policija pokušala da je otera. Ostalo je samo na pokušaju, pošto su na njenu stranu stali građani, prisutni novinari i redovna policija.

Komunalci hteli da oteraju baku koja danima protestuje na Trgu slobode

Policajci u plavom su svojim kolegama u zelenom, kako navode svedoci, objasnili da po Ustavu Republike Srbije svaki slobodan građanin ima pravo na slobodu kretanja, a samim tim i da boravi na prostoru isped Gradske kuće, u kojoj je danas bila organizovana svečanost povodom pravoslavnog praznika Đurđic, koji se slavi kao Slava Grada i pri tome unutra su bili čelnici grada sa gostima.

Izvor za tekst i fotografije: mediagroup021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

4 komentar(a)

mirka

, *.dynamic.mbb.yettel.rs

Ljudi, hoce li neko zastiti ovu zenu kad vec pravna drzava staje na stranu jaceg? Bruka!


radmila

, *.dynamic.sbb.rs

Nadajmo se dace neko nadlezan cuti nasu sugradjanku !


Goran

, *.dynamic.sbb.rs

Bolje cesljaste lokale po centru kojima nije dozvoljen rad posle 23h a muzika tresti do tri ujutru.


Valerija Guci

Baka ima pravo na zalost ljudi koji bi trebali da resavaju njen problem nisu bas zainteresovani za to a nekada nije bilo tako. Bilo bi krajnje vreme da i u danasnjim vremenima vratimo ljudskost toleranciju i strpljenje i slogu izmedju svih nas.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?