Komunalna policija izriče 300 kazni godišnje

19:11:00 10.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Komunalna policija Grada Novog Sada danas je obeležila sedam godina postojanja, a tom prilikom su Tamara Marjanov i Radomir Vuković proglašeni za najbolje komunalne policajce ove godine. Od osnivanja, izrekli su 2.107 kazni, dakle 300 po godini.

Komunalna policija izriče 300 kazni godišnje


- Mi smo 24 sata svakodnevno na terenu, pokrivamo ceo grad i sva prigradska naselja. Tokom ove godine zaprimili smo preko 15 hiljada obraćanja građana i institucija, i izrekli 2107 kazni. Naravno, nije represija glavna uloga Komunalne policije, pre svega je prevencija ta koja treba da da rezultat – naglasio je načelnik Komunalne policije Miroslav Laketić, navedeno je u saopštenju.

U novembru 2010. godine, u skladu sa Zakonom o Komunalnoj policiji, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove obrazovana je Komunalna policija za obavljanje zakonom utvrđenih komunalno-policijskih i drugih poslova. Njenim radom se obezbeđuje izvršavanje poslova iz nadležnosti Grada Novog Sada, a u oblastima komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine, ljudi i dobara, zaštite i održavanja reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata, kao i nesmetano obavljanje zakonom određenih poslova iz nadležnosti Grada.

- Kroz novi sistem koji smo uveli, a to je sistem elektronskog izdavanja prekršajnog naloga, mi smo sada u prilici da nakon nastanka pravosnažnosti samog rešenja, u roku od osam dana već imamo naplaćeni prekršajni nalog. To će doprineti budžetu Grada Novog Sada, ali će i delovati prventivno na sve oni koji se ne ponašaju u skladu sa komunalnim redom – rekao je član Gradskog vеća za komunalnе dеlatnosti Vladimir Stojković prilikom obilaska Komunalne policije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?