Koncert klasične muzike „Korzo“ sutra na Bulevaru Mihajla Pupina

11:09:00 09.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Koncert klasične muzika „Korzo“ biće održan sutra, u subotu, 10. septembra, pod otvorenim nebom na Bulevaru Mihajla Pupina. Koncert počinje u 20.22 časova i održava se u okviru programskog luka „Kaleidoskop kulture“ Evropske prestonice kulture, a otvoriće nedelju izvođačke umetnosti.

Koncert klasične muzike „Korzo“ sutra na Bulevaru Mihajla Pupina


Novosađani će sutra moći da uživaju u kompozicijama velikana klasične muzike pod izvedbom Julijana Rahlina, Vojvođanskog simfonijskog orkestra i dirigentskom palicom Aleksandra Markovića. Vrhunski muzičari svetskog ranga izvešće dela najvećih nemačkih kompozitora Ludviga van Betovena i Johanesa Bramsa.

Ulaz na koncert je slobodan, ali je broj mesta ograničen i zato se mole ljubitelji muzike da svoje mesto zauzmu što ranije.

Ove godine obeležava se peto održavanje „Korzoa“, najvećeg umetničkog i produkcijskog poduhvata, koji će ponovo izmestiti klasičnu muziku iz koncertnih sala, te tako približiti ovu vrstu umetnosti svim sugrađanima.

„Kaleidoskop kulture“ trajaće do 7. oktobra i biće podeljen na pet nedelja, tokom kojih će se smenjivati pet vrsta umetnosti - arhitektura, književnost, izviđačka, vizuelna i primenjena umetnost.

Detaljan program, programsku knjigu, satnice i sve informacije u vezi sa događajima Kaleidoskopa kulture možete pronaći na zvaničnom sajtu projekta novisad2022.rs, kao i na kaleidoskopkulture.com.


Foto: NSEPK / V. Veličković


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?