Koncerti za bebe i roditelje ponovo u Galeriji Matice srpske

10:10:00 09.10.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Nesvakidašnji koncerti za bebe, koji su zainteresovali veliki broj roditelja, ponovo se od ove subote održavaju u Galeriji Matice srpske. Zainteresovani roditelji treba da se prijave što pre, zbog ograničenog broja mesta.

Koncerti za bebe i roditelje ponovo u Galeriji Matice srpske

foto: Galerija Matice srpske, arhiva

Galerija Matice srpske, u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, priređuje novu koncertnu sezonu klasične muzike za bebe i njihove roditelje i to od oktobra 2019. do juna 2020. godine, u okviru projekta „Odrastanje uz umetnost“. Koncerti će biti održavani svake prve subote u mesecu.

U novoj sezoni koncerata, muzičari Beogradske filharmonije će 30 minuta izvoditi pažljivo odabrane klasične kompozicije, koje su po dinamici i sadržaju prilagođene najmlađim posetiocima Galerije.

Ove subote, 12. oktobra, biće održana prva dva koncerta - u 11 i 12:30 sati.

Budući da je broj mesta na koncertima ograničen, potrebno je da roditelj ili staratelj koji želi da dovede dete rezerviše besplatnu kartu putem onlajn formulara:

- za koncert u 11:00 sati - OVDE

- za koncert u 12:30 sati - OVDE

Svake prve subote u mesecu, hol Galerije Matice srpske pretvoriće se u parking za kolica, a velika sala postaće muzička dvorana u kojoj bebe mogu slobodno da uživaju slušajući najlepše klasične kompozicije, asistirajući muzičarima svojim pokretima, plačom, prvim rečima i tapšanjem. Svaka beba dobiće na poklon radosnicu „Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost“ koja beleži i čuva dragocene uspomene prvih susreta sa kulturom i umetnošću. Nakon koncerta, roditelji sa najmilijima mogu bojama da ostave bebin otisak na platnu ili fotografisanjem ispred panoa, stvarajući uspomenu na bebin prvi dolazak u Galeriju.

Ova jedinstvena „umetnička dela“ biće posebno predstavljena na poslednjem koncertu, u junu 2020. godine.

Osim koncerata klasične muzike, Galerija Matice srpske je prošle godine postala prvi muzej u Srbiji koji je prilagođen potrebama roditelja sa bebama – na raspolaganju su fotelja za dojenje i hranjenje, povijalica za bebe, kao i igračke u Dečjoj sobi.

Svakog utorka ulaz u Galeriju Matice srpske je za roditelje sa bebama slobodan, a najmlađima je omogućeno puženje, igranje, plakanje, smejanje i uživanje u umetnosti.

Galerija Matice srpske nalazi se na Trgu galerija 1.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 100%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?