Konkurs za smeštaj u studentskim domovima za brucoše počinje 1. septembra

13:08:00 17.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Konkurs za smeštaj u studentskim domovima u Novom Sadu za brucoše biće otvoren od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra.

Konkurs za smeštaj u studentskim domovima za brucoše počinje 1. septembra


Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, s tim da je 10 odsto smeštajnih kapaciteta namenski opredeljen za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa. U domovima u Novom Sadu iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, za međunarodnu razmenu je rezervisano 40 mesta, a 20 mesta će biti ekonomska.

Brucoši koji žele da konkurišu za smeštaj u domovima Studentskog centra Novi Sad sve detalje o konkursu i načinu podnošenja prijava mogu pronaći u vodiču za studente. Vodič može da se preuzme u elektronskom formatu sa sajta Studentskog centra Novi Sad, ili u štampanom obliku u službi smeštaja, i na prijavnicama svih studentskih domova.

U vodiču je pobrojan spisak dokumenata koji treba da dostave brucoši i studenti iz osetljivih grupa.

Brucošima su potrebna četiri dokumenta: prijava na konkurs, uverenje da su o trošku budžeta upisali prvu godinu studija, overene kopije svedočanstava za sve razrede srednje škole i uverenje o prihodima po članu porodice.

Studenti iz osetljivih grupa koji prema redosledu na Konačnoj rang listi nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli imaju pravo da podnesu zahtev Studentskom centru, odnosno Službi smeštaja, da se posebno rangiraju u okviru namenski opredeljenih kapaciteta ustanove.

Prijave se predaju u u Službi smeštaja Studentskog centra Novi Sad koja se nalazi u prizemlju studentskog doma „Slobodan Bajić”, na adresi dr Sime Miloševića br. 10.

Vodič može da se preuzme OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?