Konkurs za vrtiće otvoren do 9. maja

11:05:00 07.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Konkurs za upis dece u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" traje do srede, 9. maja. Na raspolaganju je 1.561 mesto, a u PU kažu da gužvi za sada nema.

Konkurs za vrtiće otvoren do 9. maja

Ružica Svorcan, koordinatorka Službe za upis, ispis i premeštaj u PU, kaže da u jaslicama, odnosno za decu od šest meseci do tri godine, imaju slobodna 724 mesta, dok je za mališane od treće do sedme godine na raspolaganju 254 mesta u celodnevnom boravku i 583 u poludnevnom.

"Za sada je uobičajen broj roditelja za početak konkursa. Iz iskustva, najveće gužve budu poslednjeg dana konkursa, ali poslednjih godina je čak i to izostajalo", kaže Svorcan.

Roditelji mogu da preuzmu obrazac za upis i da donesu kompletnu dokumentaciju na pisarnicu u Upravnoj zgradi PU, u Ulici Pavla Simića 9, i to ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14, a sredom od 8 do 17 sati. Obrazac mogu da preuzmu i na sajtu predskolska.rs, gde je dostupan i tekst konkursa, kao i potrebna dokumenta.

Roditelji i staratelji treba da obrate pažnju prilikom popunjavanja prijave da ne bi naveli neki od vrtića u kojem nije raspisano nijedno mesto, jer će se takve prijave automatski odbijati.

Rezultati konkursa biće objavljeni 2. jula. Podsećamo, prošle godine u neki od gradskih vrtića primljeno je više od 1.000 dece, dok je "ispod crte" ostalo nešto više od 3.000, od kojih je 1.040 odbijeno jer su konkurisali za mesta koja nisu raspisana.

Izvor: Dnevnik.rs

Ilustracija: Leonid Mamchenkov / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?