Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor ponovo predsednik

17:06:00 02.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izabran je za predsednika Skupštine Vojvodine, čiji je novi saziv konstituisan danas.

Konstituisana Skupština Vojvodine, Pastor ponovo predsednik

Za Pastora je glasao 91 poslanik, protiv je bilo 14, među kojima su poslanici Demokratske stranke (DS) i Mađarskog pokreta, a uzdržano 13 poslanika, među kojima su poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Pastor je položio zakletvu i rekao da mu je velika čast da je drugi put predsednik, ali da je to velika odgovornost.

"Ovaj saziv Skupštine radiće u korist građana Vojvodine i nadam se da će poslanici bez razlike u političkom opredeljenju zalagati za unapređenje života građana u bezbednom okruženju", rekao je Pastor.

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović rekao je da je 80 poslanika potpisom podržalo kandidaturu Ištvana Pastora, da je on bio predsednik u teškom periodu, ali da je uspešno obavljao posao unapređenja i razvoja Vojvodine.

Predstavnik DS-a Borislav Novaković rekao je da ta stranka nije podržala predlog da Pastor bude predsednik jer su se i uprkos saradnji DS i SVM u prethodne četiri godine njihove politike udaljile, posebno u pogledu budućnosti Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1009.8 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?