"Kontinental" stiže u Novi Sad, posao za 500 inženjera

14:05:00 28.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Nemačka kompanija "Kontinental" otvoriće do 1. jula u Novom Sadu Centar za istraživanje i razvoj. Do tada će zaposliti 100, a tokom naredne dve godine još 400 inženjera.

"Kontinental" stiže u Novi Sad, posao za 500 inženjera

Gradonačelnik Miloš Vučević i premijer Srbije Aleksandar Vučić sastali su se sa predstavnicima kompanije. Vučić tvrdi da će bruto plata inženjera biti oko 2300 evra.

- Radi se o kompaniji najvišeg kvaliteta, što je od neverovatnog značaja za Srbiju. To je do sada najbolji nemački investicioni projekat, i istovremeno to je signal i za sve velike kompanije da dođu u Srbiju - rekao je Vučić.

"Kontinental" je osnovan 1871. godine i nudi bezbedna, efikasna i pristupačna rešenja za vozila, mašine, saobraćaj i transport. Centar u Novom Sadu će realizovati projekte koji su u nadležnosti odeljenja enterijera, koji zapošljava više od 43.000 ljudi širom sveta.

U Novom Sadu će sa radom početi dve poslovne jedinice, karoserija i bezbednost i komercijalna vozila i post-prodaja. Kompanija će započeti saradnju sa novosadaskim univerzitetima kako bi razvila uspešne partnerske modele.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?