Kordon književno popodne sutra na Šodrošu

19:11:00 05.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Šodroš Survivor kamp sutra u 15 časova organizuje nedeljno književno druženje.

Kordon književno popodne sutra na Šodrošu


Kako nvodi Ekološki front Novi Sad na svojoj Facebook stranici razgovaraće se o romanu Siniše Tucića „Popino prase“ uz poetsko muzički nastup pesnika Jovana Jakšića.

Program će vodti: Senka Nenadov, a učestvuju: Siniša Tucić, Nenad Lančuški i Jovan Jakšić.

- I roman Siniše Tucića „Popino prase“ i poezija Jovana Jakšića „Pušenje korone“ objavljeni su pre nego što je posečeno prvo drvo u šumi na Šodrošu. Ipak i jedan i drugi autor na sebi svojstven način govore o odgovornosti i neodgovornosti građana. Jedno od poglavlja romana „Popino prase“ dešava se baš u šumi na Šodrošu sada daleke 1991. kada su počinjali nestretni ratovi na prostoru bivše Jugoslavije. Poglavlje govori o nezainteresovanosti ljudi da se suprotstave mržnji i krvoproliću. Tada smo svi bili poraženi – navodi se na Facebook stranici Ekološkog fronta i ističe da smo danas, 30 godina kasnije, svi na jednom drugom zadatku i imamo priliku da, kao građani, pobedimo u baražu i da odbranimo Šodroš. U isto vreme, dodaju, Jovan Jakšić će izvoditi svoju pesmu o pticama i šumi, kao prilog borbi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?