Korisnik doma za stare u Petrovaradinu zaražen koronavirusom

19:06:00 03.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U privatnom staračkom dom Mass Green House u Petrovaradinu jedan korisnik je zaražen koronavirusom, a 26 korisnika i zaposlenih je testirano. Kako navodi portal 021.rs, u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalna pitanja su potvrdili da se radi o objektu u Preradovićevoj broj 7.

Korisnik doma za stare u Petrovaradinu zaražen koronavirusom


- Obolela osoba R.S. ima 69 godina i hospitalizovana je u Institutu za plućne bolesti Vojvodine. Sprovedeno je epidemiološko ispitivanje u domu, kao i uzorkovanje biološkog materijala za laboratorijsko ispitivanje korisnika i zaposlenih doma. Analize su u toku - navode u sekretarijatu.

Portal piše da se saznalo da je u ovom privatnom staračkom domu neko oboleo od covid19 nakon što je R.S. primljen u Institut u Sremskoj Kamenici sa simptomima sličnim koronavirusu. Obavljena su testiranja i ustanovljeno je prisustvo virusa.

U skladu sa merama za borbu protiv covid19 obavljeno je potom i testiranje 26 zaposlenih i ostalih korisnika i ispitivanje na antitela nije pokazalo da je neko bio oboleo, ali sada se čeka i na rezultate PCR testa. Rezultati će biti poznati u toku večeri ili u četvrtak ujutru.

U Vojvodini je u proteklih nekoliko nedelja zabeležen mali broj obolelih od korone, dok je u Novom Sadu prema podacima Batuta u poslednje više od tri nedelje bilo šest slučajeva. U Novom Sadu je prema istim podacima od 3. marta bilo 242 obolelih i skoro svi su ozdravili. Šest Novosađana je, prema zvaničnim podacima, preminulo u Kliničkom centru Vojvodine od izbijanja epidemije.

Inače, u Kliničkom centru Vojvodine se, prema poslednjim podacima, nalazi oko 23 obolelih od covid19 jer su u njemu, nakon što je zatvorena privremena bolnica na Novosadskom sajmu, lakše oboleli pacijenti koji su i dalje pozitivni na virus korona prebačeni na Infektivnu kliniku. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na virus korona je testirano 5.110 osoba, a virus je potvrđen kod njih 69.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?