Kornjače osakatile labudiće?

12:09:00 14.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Kornjače mesožderi napale su labudiće u Dunavskom parku još pre tri meseca i oštetile im krila, a rane su sanirane hiruškim putem, saznaje 021.

Labudovi Isa i Bisa su početkom juna dobili četiri labudića, ali su već posle nekoliko dana svi prebačeni iz Dunavskog parka u Ribnjak jer su kornjače napale labudiće. Tada su veterinari sanirali povrede.

Kornjače osakatile labudiće?Foto: Stefan Domovski, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

Posle dva meseca, Isa i Bisa su sa dva labudića vraćeni u Dunavski park, pri čemu je jedan labudić uginuo od posledica povreda, dok je drugi uginuo prirodnom smrću, piše 021.

Sa druge strane, Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica izjavio je za Blic da je glupost da su kornjače odgovorne za to što su mladunci ostali bez krila.

- Potpuno je iracionalno da kornjače napadnu mladunce tako da im stradaju samo krila, a da im ne diraju noge. Kornjače jako retko izlaze na obalu da se sunčaju. To je notorna glupost i pokazuje stepen nebrige o pticama - kaže Ružić.

Izvor: 021, Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, NNW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?