Kovid centar na Novom naselju radi od 7 do 20 časova

17:07:00 19.07.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Kovid ambulanta Doma zdravlja „Novi Sad“ na Novom naselju od juče radi od 7 do 20 sati, a pacijenti ponovo ulaze na glavni ulaz, sa Bulevara Slobodana Jovanovića 9.

Kovid centar na Novom naselju radi od 7 do 20 časova


Glavni tehničar novosadskog Doma zdravlja Nenad Vukas izjavio je za Dnevnik da je povećan broj građana koji se javlja u ovu ambulantu, te je povećan i broj medicinara koji rade na pregledima Novosađana. U Kovid ambulanti pacijenti dobiju sve što je potrebno - lekarski pregled, laboratorijske analize, rendgen dijagnostiku.

- Pratimo situaciju, te ćemo po potrebi povećavati i broj ekipa koji će raditi u Respiratornom centru. Za vikend obično bude manje onih koji dođu na pregled, ali smo proteklog vikenda imali drugačiju situaciju. Tako je u subotu bilo 242 pacijenta, od kojih je na brzom antigenskom testu testirano 145 i ispostavilo se da ih je 100 bilo zaraženo koronavirusom. U nedelju su bile 222 posete pacijenata, a od 169 testiranih, 126 bilo je pozitivno – kaže Vukas.

Juče do 13 časova je Kovid ambulantu posetilo 198 pacijenata, a svi podaci govore da je primetan porast zaraženih koronavirusom.

Vukas ističe da je za sata uglavnom blaža klinička slika u pitanju, a simptomi su bol u grlu, zapušen nos i povišena telesna temperatura.

- Nikada ne znamo kako će koronavirus konkretno uticati na starije generacije koji imaju hronične bolesti i slabiji imunitet. Do nedelje nismo imali nijednu hospitalizaciju, ali tog dana dva pacijenta su bila prebačena na dalje lečenje i dijagnostiku u Kovid bolnicu na Mišeluk - ističe Nenad Vukas.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
24°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 992.9 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?