Koviljčani ne mogu besplatno auto-putem u Novi Sad

10:02:00 14.02.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Stanovnici Kovilja neće moći besplatno da koriste deonicu auto-puta E75 od tog mesta do Novog Sada, jer je Skupština grada Novog Sada odbila predlog da se Koviljčaima ponovo omogući da kratku deonicu koriste besplatno.

Koviljčani ne mogu besplatno auto-putem u Novi SadIlustracija, foto: N1

Odbornička grupa Demokratske stanke u novosadskoj Skupštini saopštila je da je vlast u Novom Sadu, predvođena Srpskom naprednom strankom, odbila njihov predlog da se stanovnicima Kovilja omogući da besplatno koriste deonicu auto-puta E75 tako što bi dobili posebne karte plaćene iz budžeta grada, po uzoru na druge gradove.

Veljko Krstonošić, predsednik Gradskog odbora DS-a u Novom Sadu i kandidat za gradonačelnika, rekao je da je još 16. novembra tražio da se tada uspostavljen sistem naplate putarine na auto-putu E75 izmeni na deonici od Kovilja do Novog Sada.

"Uvođenjem zatvorenog sistema naplate putarine tada je i stanovnicima Kovilja, koji svakodnevno dolaze na posao u Novi Sad, nametnuta obaveza da moraju da plate 120 dinara po danu, što na mesečnom nivou predstavlja vrlo značajan trošak. Treba istaći da je za stanovnike Kovilja auto-put najkraći, najbrži i najbezbedniji putni pravac kojim stižu do Novog Sada", poručio je Krstonošić.

SNS: Radimo u korist građana Kovilja

Novosadski odbor Srpske napredne stranke da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (SNS) sa direktorom Puteva Srbije već pokrenuo "jedinu moguću proceduru" kako bi se za građane Kovilja rešilo pitanje korišćenja auto-puta od tog mesta do Novog Sada.

Stranka dodaje da je u Kovilju rekonstruisan sportski centar, presvučen asfalt u ulicama gde je za to postojala potreba, kao i da su uređena groblja.

Naplata putarine za žitelje Kovilja uvedena je polovinom novembra 2015. godine.

Izvor: Beta


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Svetlana

, *.mbb.yettel.rs

A koji sportski centar?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?