Krajem nedelje sistemsko prskanje komaraca u Novom Sadu

09:06:00 04.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Sveobuhvatna akcija suzbijanja komaraca na teritoriji Novog Sada planirana je za kraj sedmice, poručuju iz "Ciklonizacije".

Krajem nedelje sistemsko prskanje komaraca u Novom Sadu

Tretmani protiv odraslih komaraca biće izvedeni kombinovano iz vazduha avionima i helikopterima, sa vode čamcima i sa zemlje ULV generatorima na automobilima i amfibijskim vozilima.

Menadžer za odnose sa javnošću "Ciklonizacije" Dario Aćimović kazao je da su velike i konstantne padavine, u kombinaciji sa značajnim povećanjem vodostaja reka i visokim temperaturama, dovele do povećanja brojnosti komaraca u celom regionu.

"Sistematska akcija zaštite zdravlja građana od komaraca u Novom Sadu se sprovodi u kontinuitetu već više od dva meseca, a kako bi stanje u Novom Sadu i svim prigradskim naseljima bilo pod kontrolom prethodnih dana korišćen je svaki momentat lepog vremena za izvođenje larvicidnih i tretmana protiv odraslih komaraca", navodi Aćimović.

On dodaje i da je u celom regionu stanje sa komarcima izuzetno komplikovano.

"Povećanje vodostaja Dunava, Tise, Tamiša i drugih reka uslovilo je pojavu izliva koji su idealno mesto za razmnožavanje komaraca, a vremenskih uslova pogodnih za tretmane je izuzetno malo. Ista stvar je i sa kanalskom mrežom. Zato su naše ekipe u stalnoj pripravnosti, a stanje na terenu se prati svakodnevno", objašnjava Aćimović.

"Ciklonizacija" je od početka ovogodišnje sistematske akcije koristila sve ljudske resurse i kompletnu mehanizaciju.

Ilustracija: John Tann / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
18°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?