Kreativne radionice za decu sutra u Galeriji Matice srpske

09:01:00 22.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Kreativna radionica za decu ''Nedeljni ručak uz zeleni stručak'' biće održana sutra, 23. januara, od 11 do 12.30 sati Galeriji Matice srpske. To će, nakon zimskog raspusta, biti nastavak kreativnih radionica za decu, uzrasta od pet do 11 godina, u okviru edukativnog programa Oseti umetnost.

Kreativne radionice za decu sutra u Galeriji Matice srpske

Ciklus radionica "Trpeza moja – bogatstvo ukusa, šarenilo boja", posvećenih mrtvoj prirodi, sastoji se od tri radionice. Posmatrajući mrtve prirode koje prikazuju trpezu, razgovaraće se o mirisima koji dolaze sa slika i ukusima koji se mogu probuditi posmatrajući ih.

Na sutrašnjoj radionici deca će razgovarati o ručku.

"Saznaćemo koliko se međusobno razlikuju naše navike i šta za svakoga od nas predstavlja ručak. Razgovaraćemo o važnosti ručka kao trenutka kada je porodica na okupu. Posmatrajući sliku Katarine Ivanović Starica se moli pred obed pričaće se o razlikama između ručka nekad i sad, o običajima i zahvalnosti koju ljudi osećaju za svoj obrok. Naučićemo šta je to bonton i kakva pravila ponašanja važe prilikom obeda. U kreativnom delu mališani će osmisliti i napraviti sopstvenu trpezu u tehnici kolaža", kažu u Galeriji Matice srpske.

U kreiranje i realizaciju radionica uključeni su kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.8 mb
Vetar: 1 m/s, SSE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?